Konkurs kulinarny ONLINE „Wiosna w sercu, wiosna na talerzu”

Wiosna w sercu, wiosna na talerzu – zdrowe śniadanie

  1. Konkurs przeznaczony jest dla dzieci i młodzieży Szkoły Podstawowej w Dankowicach.
  2. Stworzony w ramach kontynuacji Festiwalu Zdrowia i Ekologii, mający na celu aktywizację uczniów w domu, zachęcający do rozwoju kulinarnych zdolności, nawyku zdrowego odżywiania oraz dbania o własne zdrowie.
  3. Zasady konkursu: Krok 1 Przygotuj zdrowe śniadanie wg zasad zdrowego żywienia i swojej własnej inwencji. Krok 2 Wszystkie składniki ułóż w gustowny, nowatorski sposób i sfotografuj. Krok 3 Prześlij fotografię oraz przepis na adres mailowy, dołączając informację o autorze (klasa, imię i nazwisko).
  4. Prace można przesyłać do 25 marca b.r. na adres mailowy zdrowieiekologiaspdankowice@gmail.com.
  5. Kryteria oceniania: estetyka kulinarna i pomysłowość, które korespondują z zasadami zdrowego odżywiania.
  6. Wyniki konkursu zostaną ogłoszone 27 marca b.r.
  7. Wszystkie prace konkursowe w postaci zdjęć zostaną opublikowane na stronie szkoły podstawowej, a nagrody przyznane w pierwszym możliwym terminie. Wszystkie przepisy wejdą w skład gazetki kulinarnej-będzie ona dostępna dla uczniów po powrocie do szkoły.
  8. Nagrody w konkursie: książki kucharskie oraz akcesoria kuchenne.

Zapraszamy do konkursu.

Ważne: Podczas przyrządzania posiłku, bardzo prosimy o zachowanie zasad bezpieczeństwa i higieny związanych z urządzeniami w kuchni i narzędziami kuchennymi. Dzieci młodsze prosimy, aby wykonywały prace pod okiem rodziców. Za wszelkie starania już teraz serdecznie dziękujemy.

Font Resize
Kontrast